fredag 13 juni 2008

Storebror ser dig

Bedrövligt! Det är det enda ord som passar in i det här sammanhanget. Nu undrar du, vilket sammanhang? Jag läste precis på tidningen Dagens hemsida, http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=154520 att Staten ska få laglig rätt till min eposttrafik , sms och vad jag säger i telefonsamtal. Lagen ska ge möjlighet till detta utan att jag behöver vara misstänkt för något brott. Lagförslaget ska man rösta igenom på onsdag i nästa vecka om regeringen får som de vill!!!
Detta är helt bedrövligt!!! Den personliga integriteten håller på att raderas ut totalt i jakten efter "yttre hot". Det sägs att detta bara handlar om kommunikation som sträcker sig utan för vårt lands gränser. I artikeln framgår att "utanför landets gränser" är ett synnerligt runt ord.
Jag bara undrar, vad kommer härnäst. Vilka områden kan bli intressanta för staten framöver eller kanske att det är mer relevant att fråga vilka områden av livet som inte har något intresse för staten?

3 kommentarer:

Bo Lundin sa...

Ja, nu hörde vi idag att lagförslaget dras tillbaka tillsvidare för att omarbetas. Några borgerliga riksdagsledamöter harde civilkurage nog att stå för sin egen uppfattning. Heder åt dessa!

Anonym sa...

Välkommen ut i cyberrymden!
/Charisma

Pastor Roger sa...

Det verkar som om de fick kalla fötter till slut...

Tack för välkomnandet Charisma, roligt att se dig på min Blogg!