onsdag 17 september 2008

Idag vänder veckan...

Så brukar man säga om onsdagen. När det är slut på den här arbetsdagen så är det bara 2dagar kvar innan det är helg. Därför tycker jag det passa ganska bra att få titta tillbaka på helgen som gått innan det är dags för en ny.


Förra veckan och helgen var intensiv för vår församling. Från onsdag till fredag + söndag var det barnmöte med MR Goran. Ungefär 40barn kom till dessa/tillfälle och hade det helt fantastiskt. MR Goran är en mycket skicklig och medryckande trollkonstnär. Inte bara det att han är duktig med sina trick utan han målar upp Bibelns budskap på ett fascinerande och berörande sätt.

På fredagen så var det dags för The Rock och ungdomssamling. Totalt var det nog drygt hundra unga människor som var i vår kyrka under fredagskvällen. Detta är inte unikt för bara denna fredag utan så ser det ut fredag efter fredag. Man fylls av en sådan tacksamhet till Jesus för det han gör på fredagarna. Det är en ynnest att få se detta hända i vår församling. Be för Andreas, vår ungdomsledare, och teamet runt honom att de får fortsätta att vara ett redskap för att nå ungdomarna i Odensbacken.



Sedan kom lördagen. Dagen då vi anordnade "Upptäckardag för kyrkornas barn och ungdomsverksamhet i Östernärke". Solen sken och vi hade en härlig dag med cirka 15o barn och vuxna som besökte oss den dagen. Det kändes väldigt lyckat och det är väldigt roligt att få höra nöjda barn och föräldrars reaktioner från den dagen.

På söndag var det dags för den årligt återkommande ekumeniska Gudstjänsten på Björkenäs. I år var Magnus Aasa predikant. Magnus är präst i Svenska Kyrkan, Örnsköldsvik. Det var en andligt stark dag. Magnus talade utifrån att Gud älskar dig där du är och inte där du borde vara.
Tror att många blev berörda av det budskapet. Härligt att se så mycket folk från olika kyrkor tillsammans för att fira Gudstjänst, uppskattningsvis 500 var med på gudstjänsten.
Detta var en liten tillbakablick på vår helg. Veckan vänder idag och jag bär på en känsla att det inte bara är veckan som vänder utan att den andliga vinden håller på att vända för oss i Odensbacken. Det känns som vi är på väg in i en spännande tid som församlingar i Odensbacken. Vill uppmana dig att be mycket för vår plats, att Gud verkligen en gång till får bli känd i Östernärke.

Inga kommentarer: